Neem contact met ons op

Bestemmingsplan Entreegebouw Hoog Catharijne onherroepelijk

Pijler

PartnersRO heeft het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het noordoostelijke deel van winkelcentrum Hoog Catharijne opgesteld en met succes procedureel begeleid. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een grootschalig nieuw winkelgebouw met 60 woningen en een ondergrondse parkeergarage mogelijk. De bijbehorende omgevingsvergunning voor de bouw is door PartnersRO meegecoördineerd.

Enkele in Hoog Catharijne gevestigde winkeliers (waaronder V&D) hadden beroep ingesteld tegen dit besluit van de gemeenteraad. Zij hebben zich door Boekel de Neree laten vertegenwoordigen. Op 24 oktober 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dit beroep ongegrond verklaard, waarmee het bestemmingsplan inclusief de bijbehorende bouwvergunning onherroepelijk zijn geworden. U vindt hier de volledige uitspraak van de Raad van State.

Het onherroepelijk worden van bestemmingsplan Entreegebouw inclusief omgevingsvergunning is een belangrijke eerste stap in de integrale herstructureringsopgave van heel Hoog Catharijne. Ook voor die delen staat Partners RO opgesteld voor het bestemmingsplan en de procedurele begeleiding. Wordt vervolgd!