Neem contact met ons op

PartnersRO helpt met het maken van een omgevingsvisie en omgevingsplan

Pijler

In samenwerking met KuiperCompagnons gaat PartnersRO de gemeente Son en Breugel begeleiden in het opstellen en uitwerken van de omgevingsvisie en het omgevingsplan. Son en Breugel heeft als doel om beide instrumenten vastgesteld te hebben in 2021, een mooie uitdaging!

Alhoewel de Omgevingswet pas in 2021 in werking treedt, is het voor gemeenten hoogste tijd haar instrumenten hiervoor gebruiksklaar te gaan maken. Twee centrale instrumenten voor gemeenten zijn de omgevingsvisie en het omgevingsplan. In de omgevingsvisie legt de gemeente haar ambities en beleidsdoelen voor de fysieke leefomgeving voor de lange termijn vast. In het omgevingsplan vertaalt de gemeente haar visie en beleidsdoelen naar concrete regels.

PartnersRO en KuiperCompagnons nemen het voortouw en begeleiden de gemeente om tot goede instrumenten te komen die op elkaar zijn afgestemd. Nadruk van de samenwerking ligt daarbij op het leren van de wet en het maken van de plannen. Om die reden is ervoor gekozen om de instrumenten parallel aan elkaar op te stellen en te zorgen voor een goede kruisbestuiving. Voor het omgevingsplan wordt gewerkt met bouwstenen. Op die manier blijft het traject behapbaar en overzichtelijk voor alle partijen.

Son en Breugel kent een sterke burgerkracht met veel kennis en energie. Deze kracht zal dan ook een belangrijk deel uitmaken van de totstandkoming van de beide instrumenten.

Zoekt u eveneens de juiste ondersteuning voor het opstellen en uitwerken van de instrumenten die de Omgevingswet met zich mee brengt? Neemt u dan gerust contact met ons op.