Neem contact met ons op

Plan ‘Binnenstad Utrecht’ vrij baan!

Pijler

Op 25 januari heeft de Raad van State een positieve uitspraak gedaan over het bestemmingsplan ‘Binnenstad Utrecht’. Het hele bestemmingsplan is onherroepelijk.

‘De zorgvuldige en integrale aanpak van dit traject heeft zijn vruchten afgeworpen. Het bestemmingsplan voor de Binnenstad Utrecht biedt dynamiek, met respect voor het historisch erfgoed,’ aldus Babette van der Padt van Partners RO. Nu ook de juridische afhandeling bij de Raad van State met succes is afgerond, kunnen de plannen voor de Binnenstad Utrecht ongewijzigd doorgang vinden. Hiermee heeft de gemeente een grote stap gezet om haar bestemmingsplannen vóór 1 juli 2013 te actualiseren. Partners RO heeft intensief meegedacht over de plansystematiek, geschreven aan de toelichting en de bestemmingsplanregels opgesteld. Het was een interessante puzzel met de maar liefst 2.000 monumenten in een beschermd stadsgezicht. Het aantal betrokkenen en de tegengestelde belangen waren bij aanvang erg groot. Kortom: ‘Het investeren in een zorgvuldige integrale aanpak loont. Het leidt tot beperkte bezwaren en beroepen en daarmee tot een goed eindresultaat!’